Jak šel čas - do prosince 2010

20.02.2013 10:55
 
24.12.2010

Přejeme vám všem krásné svátky vánoční se spoustou pohody a hodně štěstí a zdraví v roce 2011 :-) Věra + Ivan + Anička + Jakub + Toník + Čikitka + Borinka + Mourek :-)

23.12.2010

Všem štěňátkům "A" přejeme všechno nejlepší k 9.tým narozeninám :-)

 

30.10.2010

Už je vše v pořádku - všechna štěňátka z Císařského údolí mají svůj domov.

18.7.2010

V chovatelské stanici Císařské údolí jsou stále volná štěňátka čekající na své nové pány. Maminkou je "naše" Cesinka Bukový háj. 

Vše důležité se dozvíte na    www.cisarske-udoli.cz

16.6.2010

Máme krásnou novou zprávu. V noci ze 14. na 15.června 2010 se Cesince Bukový háj narodilo 11 štěňátek. Všechna černá se znaky. 8 feneček a 3 pejsci. Můžete se na ně podívat na https://www.cisarske-udoli.cz/stenatka/stenatka-vrh-b/

6.6.2010

Tak a máme doma prázdno - ňufíci se rozjeli do nových domovů. Hodně štěští, chlupáčci naši :-)

25.5.2010

Dnes k nám přijela paní veterinářka - máme natetováno. Takže už je rozhodnuto kdo je kdo . Věříme, že budou všechna štěňátka i všichni noví páníčci spolu navzájem spokojení :-) :-) :-)

24.5.2010

Máme pro radost zase pár nových fotek :-) 

22.5.2010

Dneska jsme měli velikou návštěvu - přijela paní Blanka Brázdová (panička tatínka štěňátek Saníka - Ulsana Gasko Prim). Moc mě potěšilo, že se jí líbila všechna štěňátka. Byla u nás celé odpoledne a když odjížděla měla svého favorita - kluka s fialovou mašličkou - pro jeho krásnou hlavu a pohyb :-)

Bylo dneska po dlouhé době sluníčko + milá návštěva = moc prima den :-) :-) :-)

18.5.2010

Velikou radost nám dělají i naše dospělá štěňátka. Musíme pogratulovat ELIŠCE k úspěšné bonitaci a získání titulu V2 res.CAC ve třídě otevřené na Klubové výstavě HWk v Knížecích Rybnících a také DUXÍKOVI  k získání titulu V2 res.CAC ve třídě šampionů na stejné výstavě. Mají skvělé a šikovné páníčky a jsou také šikulky :-) Eazy a Cyrol(Čikoušek) si odvezli pěkné výborné :-)

17.5.2010

Štěňátkům už je 5 týdnů. Jsou z nich už pěkní chlapíci. Počasí nám letos v květnu moc nepřeje, ale chlupáčům to evidentně vadí méně než nám a vesele se prohánějí. O víkendu chvílemi ani nepršelo a budoucí pánové a paničky si mohli ňufíky užívat na zahradě. Už u nás byli všichni a tak víme, že už se pro každé štěňátko připravuje nový domov :-)

Že jsou to pěkní divoši, je vidět, myslím, i na fotkách :-) :-) :-) 

10.5.2010

Pár dní jsem se nedostala k počítači a je tu několik novinek!!

Jsou už známá všechna jména štěňátek. Pejsci jsou GASCO, GIM, GLAMOUR, GORDY  a fenky GRECY, GUINEVRA a GWENDOLYN - všechna si vybrali jejich noví páni a paničky.

Také už všechna 6x denně mlsají z misek a moc jim to chutná. Je nádhera, jak hned všechna věděla, co s tou dobrotou v misce dělat - koukněte na fotky :-) 

Porodní bouda už jim byla malá a jak je na fotkách vidět, moc se jim líbí ve větším s možností vyběhnout na zahradu :-) :-) :-)

2.5.2010

Máme za sebou pěkný víkend ve znamení návštěv - už se u nás byli podívat první noví páni a paničky štěňátek. Protože jako každý rok i letos si mohou svého miláčka pojmenovat sami, byli jsme moc zvědaví na to, jaká jména vymysleli. V tuto chvíli už známe jména pro 4 štěňátka: GASCO, GORDY, GRECY a GUINEVRA 

Malí ňufíci jsou také o týden šikovnější. Všichni už vidí na obě očička a mooooc dobře se staví na nohy - už přejdou téměř celou boudu :-) a to s sebou přineslo i počátek hraní, vzájemného olizování a okusování. V těch chvilkách, kdy nespí, už se je skutečně na co dívat. A všechny naše děti do hry rády zasahují. Malý Toníček jen hladí, ale Anička s Jakubem se nechají okusovat taky :-)

27.4.2010

Uběhl další týden a u nás je spousta novinek - z myšiček se už klubají malí pejsci. Všichni přišli na to, že nožičky jsou ke běhání (chození, škobrtání, zakopávání a padání) a moc je baví zkoušet stále dokola, kam je až na jeden pokus zanesou (a nás zase ohromně baví je přitom pozorovat :-D). Všichni už také na svět koukají. Pravda, že někteří jenom škvírkou nebo dvěma, ale alespoň kouskem očička se už na nás smějí všechna štěňátka.

Také jsme v neděli vzali dětičky ven na sluníčko a při té příležitosti udělali několik fotek - určitě potěší :-) 

V obsahu u štěňátek "G" jsem každému ňufíkovi přidala i jeho nový portrét 

A už jsou také všechna štěňátka poprvé odčervená. Ne, že by jim to chutnalo......, ale zvládli to všichni dobře.

:-) :-) :-)

21.4.2010

JE NÁM TÝDEN :-)

Štěňátka rostou jako z vody (z mlíčka). Nejkrásnější zvuková kulisa minulého týdne je spokojené mlaskání sedmi tlamiček :-) Borinka je také v pořádku a všechno pěkně zvládá - však už ví o co jde :-)) Včera jsem konečně do počítače vložila porodní tabulku. Dneska jsem do ní navíc umístila i portréty všech štěňátek :-) A tady je několik dalších nových fotek

13.4.2010

HURÁ! HURÁ! HURÁ! ŠTĚŇÁTKA JSOU TU!!!!!!!  Narodila se včera během dne a všechna i s maminkou jsou v pořádku. Borinka je skvělá a zkušená maminka, porod moc hezky zvládla a o miminka krásně pečuje.

:-) :-) :-) :-)

Je jich 7 - čtyři kluci a 3 holčičky. A kromě jedné psí slečny, která je plavá jsou všichni černí se znaky. Koukněte se, jak jim to sluší :-) 

Aby bylo štěňátkům dobře i v době venčení maminky, hlásí se na hlídání plavá babička Čikitka - je se svými chlupatými vnoučátky také vyfocená :-) 

9.4.2010

Velikonoce jsou za námi a u nás už je vše nachystáno na nové Borinčiny potomky :-) Když Borince dáme ruku na bříško (pěkně kulaté) je cítit, jak se miminka vrtí. Už jsme na ně natěšení :-))

23.3.2010

Tak už tu máme jaro :-) a dokonce i spoustu sluníčka. To se líbí nám i fenkám, které na procházkách radostně lezou do louží. Čikitka se chová jako malá holka (i když jí bylo v únoru už 11 let) a Borinka, která se trošinku kulatí se v dovádění nedá zahanbit  :-))

Krásné jaro i celý další rok přejeme všem našim narozeninovým únorovým a březnovým štěňátkům :-) A hlavně, ať se jich všech i jejich páníčků drží zdravíčko a dobrá nálada :-)

9.3. 2010

Borinka je březí!!!! Malé psí uzlíčky jsem dnes už viděla na vlastní oči :-))) Zatím jenom na ultrazvuku, ale za měsíc a kousíček už budou na světě!!!!!!! Však jsem to hned volala paničkám Saníka (taťka je ULSAN Gasko Prim), ať se mohou radovat s námi :-)

2.3.2010

Takže na ultrazvuk jdeme s Borinkou už za týden. Myslím, že bude pozitivní a miminka v bříšku potvrdí, protože Borinka je taková jiná :-) Tulidlo naše :-))

8.2.2010

Dneska jsme byli s Borinkou za ženichem. Už dlouho se mi líbí ULSAN GASKO PRIM a Borinka moji volbu potvrdila - je to prostě sympaťák a fešák :-)

Takže nyní Borinku rozmazlujeme ještě o trošku víc a napjatě očekáváme vhodný termín ultrazvuku (cca za měsíc). Určitě dáme vědět :-)))

7.2.2010

Gratulujeme CESINCE k získání titulu V2 res.CAC na Mezinárodní výstavě Brno a ELIŠCE k dvěma pěkným výborným :-)

 

2009

18.12.2009

Všem přejeme krásné Vánoce a pohodu v roce 2010!! 

 

21.11.2009

Dnes v Mladé Boleslavi proběhl svod mladých. Sešli jsme se všichni a psím slečnám to moc slušelo :-) Děkujeme páníčkům Fazolky, Fialky i Funny, že se o fenky moc dobře starají a že dnes přijeli!!

Výsledky svodu jsou na https://hovawart.cz/databaze/psi/svod-info.php?datum=2009-11-21

Potkali jsme se i s Elion - byla se s pánem podívat, co jí brzy čeká při bonitaci - myslím, že je to super vidět o co jde a všem co se na uchovnění chystají doporučuji, aby si také na některou bonitaci zajeli.

8.11.2009

Krásný Čiko - Cyrol :-) byl o víkendu zase úspěšný. Na Mezinárodní výstavě psů Praha získal ve třídě otevřené umístění V2 s titulem r.CAC - gratulujeme :-)))

2.11.2009

Eliška včera složila ZPU1 - gratulujeme :-)

10.10.2009

Tak jsem dostala dárek s svátku od Duxíka. Jel do Bratislavy na World Dog Show 2009  a ve třídě šampionů skončil na krásném druhém místě s titulem Excelent 2, res.CAC.GRATULUJEME!!!!!

Kluci, jen tak dál :-)

5.10.2009

Čikoušek se činí - už má druhá štěňátka!! Narodila se 3.10.2009. Tentokrát je šťastnou maminkou Jetty Plavý vítr.  Štěňátek je opět 10 - tentokrát 6 fenek a 4 pejsci. MOC GRATULUJEME!!!! :-)

3.10.2009

Jak napsala panička Elišky - "Eliška není jenom šikovná, je také krásná..." a o Elion to platí také! Dnes se obě fenky a také Čiko (Cyrol) a Dux zúčastnili Klubové výstavy v Kroměříži. Všichni si vedli skvěle. A Eliška dokonce ve své třídě  (mezitřídě) získala V1, CAC!!! Moc gratulujeme :-)

27.8.2009

Dneska přišla výborná zpráva. Eazy má kyčle 0/0!! Vlastně všechna zatím vyšetřená E štěňátka dopadla na rentgenu kyčlí takhle dobře - Eazy, Edison, Elion i Eliška mají 0/0.

8.8.2009

První štěňátka po Čikovi - GRATULUJEME. - Zetě Gasko Prim a Čikovi narodilo 10 krásných štěňátek - více se dozvíte na Čikových stránkách (Cyrol)

5.8.2009

Duxík se činí. V Polsku v Legnici se konala XIII Krajowa Medziowa Wystawa Psov Rasowych, kde Dux obsadil první místo ve třídě šampionů s titulem V 1 CWC a vyběhal si ocenění Best Dog. GRATULUJEME!! :-)

20.7.2009

Posíláme pozdrav Denisce a jejím páníčkům. A s pozdravem i gratulaci :-) Z národní výstavy v Mladé Boleslavy si ze třídy otevřené přivezla nádherné V2!!

26.6.2009

DUXÍKU A PAVLE - GRATULUJEME!!!!!!!!! Ptáte se k čemu? :-) Dne 21.5.2009 byl Duxovi Bukový háj udělen titul Slovenský šampion krásy.

10.6.2009

 Fialka už je úplně v pořádku :-) Se zprávou jsme dostali i nádherné aktuální fotky. Děkujeme :-)

6.6.2009

Máme úžasnou zprávu! Naší CESINCE Bukový háj se narodila 22.5.2009 štěňátka!!!!!!!!!!!!!!    Koukněte se, jak jim to sluší :-) 

Pokud se Vám líbí a rádi byste, aby se z některého stal Váš psí kamarád, kontaktujte naši kamarádku paní Evu Libnarovou - tel. 777 082 610,evalibnarova@seznam.cz

5.6.2009

Dneska přišly krásné fotky Funny z jejího domova. Díky :-) 

1.6.2009

Tak už jsme 14 dní doma bez štěňátek... Je tu bez nich prázdno, ale zase nás těší, že se mají všechna dobře - mají je rádi :-) Jediná Fialka trochu v novém domově nastydla, ale protože o ni pečují jak mohou, určitě bude brzy zase fit! Od páníčků Fazolky nám přišly nějaké fotky. Děkujeme :-) 

28.4.2009

Ač mám času málo, došlo mi, že jsem už mooooooc dlouho nic nenapsala o našich ňufících. - Takže rostou jako z vody (je to stále i z mlíčka, protože Borinka je skvělá a trpělivá maminka a vydatně kojí, i když omladina už má zuby jako jehličky). Těmi jehličkami se na plné pecky kolem sebe ohánějí. Všechno okusují (sebe i nás nevyjímaje :-D), přetahují se, dovádí. Z misek jim také velice chutná - naši malí dvojnožci u stolu tak spořádaní asi nejsou jako fenečky každá u své misky :-) 

Aby bylo vidět, že to jsou stále větší sloníci, přidala jsem do tabulky i "nové" váhy.

 

11.4.2009

Užíváme si nádherné dny volna - děti mají od čtvrtka velikonoční prázdniny. Sluníčko svítí a svítí a tak vždycky venku odpoledne roztáhneme deku a tulíme se. Dvojnožci i čtyřnožci. A ze štěňátek jsou už úžasné koule. Krásně kulaťoučké a přitom hbité :-) Pokud zrovna nespí či nepijí mlíčko, velice svědomitě trénují stavění na tlapky a přemisťování (určitě jim to jde lépe než Toníkovi) a také vzájemné okusování a ožužlávání a tahání a .... Tak se podívejte :-) 

7.4.2009

Fenečky rostou a rostou. Vypadá to, že se co nevidět přehoupneme přes 2 kila :-) Dnes při vážení (jubilejním čtrnáctidenním) vážily následovně :-)

Protože je venku nádherně, vymyslely děti, že budou dneska tulit ňufíky venku na dece. Když nás napadlo vzít si k tomu foťák, zbyl z dětí na dece už jen Toník. Tak se podívejte, jak jim to spolu sluší :-) 

Jedna plavá fenka a černá fenka stále čekají na svého páníčka. Jak všechny tři fenečky vypadají je vidět na dnešních fotkách u porodní tabulky.

 

27.3.2009

Rosteme jako z vody :-) Je vidět, že si mohou u maminky vybírat, odkud jim mlíčko chutná nejlépe a už mají váhu jako týdenní cvalíci :-)

Tady je několik fotek  

 

24.3.2009

UŽ JE TO TADY!!!    :-) DNES SE BORINCE NARODILA ŠTĚŇÁTKA!!!! :-)    Jsou to samé psí slečny a jsou tři - 2 plavé a 1 černá :-)

Všechny se mají k světu a hned se vrhly na mámin cecík :-)

 

2.3.2009

Podařilo se mi na chvíli jít k počítači... Štěňátka z vrhu D mají právě dnes narozeniny, tak jim chci za nás všechny popřát :-) Borinka je ve výborné formě, březost na ní zatím okem stále téměř není vidět, ale to už brzy přijde :-) Nejraději je teď se mnou doma a babička Čikitka se hned připojuje (ono ostatně je teď stále počasí, že "psa by nevyhnal" a tak si jejich společnost spokojeně vychutnáváme i Toník a já).

    

Štěňátka "březňátka" z vrhů D a E přejeme vám všechno nejlepší k narozeninám :-)

26.2.2009

Neustále se u nás něco děje - jak doma, tak v okolí. Už 14 dní jsme zasypaní sněhem, který stále padá a padá... (chvílemi do toho prší, ale sněžení převládá). Téměř nestíhám chodit k počítači, protože mě dětičky a fenky plně zaměstnávají (mám už 2. týden doma všechny, protože s MS v lyžování nechodí do školy...). Dnes jsem si ale čas najít musela, protože mám úžasnou novinku BORINKA ČEKÁ ŠTĚŇÁTKA!!!!!!! Byli jsme na ultrazvuku a paní doktorka je viděla :-) Radostná událost nás čeká přibližně 25. března 2009 :-) Nakolik se mi bude dál dařit psát, netuším... Tak nám, prosím, držte palce, ať je maminka Borinka i nadále v perfektní kondici a náladě a ať má krásný porod.

Přejeme všechno nejlepší k narozeninám všem našim únorovým "štěňátkům" z vrhů B a C :-)

25.01.2009

U kamarádů je veselo - mají štěňátka kavalírů :-)  Pokud máte zájem si pořídit malou "kavalíří" slečnu, tak se koukněte na podrobné informace o fence i jejích rodičích na internetové stránky chovatelské stanice Iormino Grande.

https://www.iorminogrande.cz/

 

15.1.2009

Posíláme velikou gratulaci páníčkům našich dvou štěňátek!!! A zároveň je i "kluky" moc zdravíme :-) Protože si skvěle vedli na výstavě v Olomouci - Čikoušek vyhrál ve třídě otevřené a Duxík vyhrál v mezitřídě!!! Ale teď i trochu oficiálně :-) 

IV. Hanácká Národní výstava psů, 9. 1. 2009 - 11. 1. 2009, Olomouc

PSI mezitřída - Dux Bukový háj - V1, CAC

PSI třída otevřená - Cyrol Bukový háj - V1, CAC

Ještě jednou gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů :-)

 

4.1.2009

Všem svým kamarádům - dvou i čtyřnohým :-), známým a přátelům čtyřnožců přejeme hodně radosti a zdraví a pohody!!!

Prostě prima celý rok 2009  :-)

23.12.2008

Všem "štěňátkům" z vrhu A přejeme všechno nejlepší k narozeninám!!!

20.12.2008

Na cvičáku, kam s "holkama" chodíme dnes probíhaly Vánoční závody v poslušnosti a agilityČikitka je ve své kategorii vyhrála!!!! :-)  (Borinka měla bohužel nemocnou psovodku - naši Aničku, takže nezávodila...)

16.10.2008

Máme za sebou nádherný psí víkend :-)

1. děkujeme všem majitelům štěňátek z "E" vrhu za účast na svodu mladých, který proběhl v neděli v Milovicích!! Věřím, že všichni byli spokojeni - psiska si pohrála, lidičky popovídali a třešínkou na dortu je dobré hodnocení všech štěňat svodovou komisí. Hlavně musím všechny pochválit za krásné předvedení svých drobečků (Endy jediný se trochu bál, ale myslím, že to se svými pány zvládne překonat). K čemuž mne napadlo, že i s námi to naše "holky" každou chvíli zkouší a pravidlo "pokyn 2x a dost" si také musíme občas připomínat :-)

A za 2. děkujeme všem psiskům (tedy opět jejich páníčkům :-D), která nás dobře reprezentovala na sobotní Klubové výstavě hovawartů. Jedná se o Duxe, Dextra a Dennyho, kteří všichni postoupili do boje o pozice a v mezitřídě získali nádherná umístění Dux V2, resCAC, Dexter V3 a Denny V4 a Elišku, která všem ukázala, že i taková "mladá holka" se může dobře při posuzování chovat (jen jsme nechápali, že místo pochvaly jí to bylo paní rozhodčí vytknuto).

Po docela dlouhé odmlce si výstavu se mnou zkusily i Borinka a Čikitka. Borinka získala nádherné ocenění - výborná (pořadí by nás sice potěšilo, ale konkurence byla veliká - fenek ve třídě otevřené bylo 34). A Čikitka?? Pro nás je psí královnou už dávno. V sobotu to ale potvrdila i na výstavě, když vyhrála ve své kategorii  veteránů!!!! Takže máme teď doma všem na očích vystavené 2 krásné poháry :-)

Počasí nám docela přálo také, takže na tento skvělý víkend budeme ještě dlouho vzpomínat :-)

4.10.2008

Tak jsem si našla chvíli času na počítač. Nedalo mi to, protože mi minulý týden volali "kluci" rovnou z Mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích 27. 9. 2008 - 28. 9. 2008. Kluky myslím Čika = Cyrol Bukový háj a jeho páníčka Marka, kteří spolu na této výstavě získali všechna možná ocenění - V1, CAC, CACIB i BOB!!! Moc gratulujeme a máme radost. A ta radost je rovnou dvojnásobná, protože i další z našich "štěňátek" si vedl úžasně. Dux Bukový háj, který byl na výstavě snad poprvé? pouze s paničkou a kamarády je také oceněn úžasně. V mezitřídě získal V1 a CAC!!! Gratulujeme! :-)

Také nám přes léto psali, volali a posílali majitelé "D" štěňátek výsledky rentgenu DKK. Pokaždé jsme se mohli z těchto výsledků radovat (a byli jsme za to moc rádi, protože starostí i smutných zpráv z jiného soudku bylo dost). Ale všechna vyšetřená psiska dopadla s výsledkem 0/0 :-)))  Jedná se o Dextra, Duxe, Daisy, Dasty, Dixii, Dennyho

Již příští týden v neděli jedeme se štěňátky "E" na svod mladých do Milovic. V sobotu proběhne výstava, kam jsou přihlášena i "naše psiska" z předchozích vrhů. Už se na vás všechny moc těšíme. Vy se nám pochlubíte pejsky a my vám Toníčkem s jeho skvělými staršími sourozenci :-)

Takže alespoň s některými - už brzy "nashle"! :-)

21.7.2008

Naše dvounohá smečka už se rozrostla. Máme Toníka!!!!! :-) Narodil se sice trochu předčasně - 8.7.2008, ale je naštěstí v pořádku :-)

Všem se moc omlouvám, že jsem tak dlouho nepsala a asi ještě nějakou dobu psát nebudu - k PC skutečně nestíhám chodit.... :-)

14.5.2008

V sobotu 10. 5. 2008 proběhla Speciální výstava hovawartů - ZKO Bedea Kroměříž, z našich pejsků se jí účastnili dva krasavci - Cyrol (Čiko) a Duxík a jedna fešanda - Citulka. A jak se umístili? DUX BUKOVÝ HÁJ získal ve třídě mladých krásné V - Pavle a Duxíku, díky :-)  a CITADELLA BUKOVÝ HÁJ  dokázala být v kruhu ve třídě otevřené!! na pomyslném stupni vítězů a získala V4 - Pecháčkovi a Citulko, moc gratulujeme :-)

CYROL BUKOVÝ HÁJ se ve veliké konkurenci 25 psů  třídy otevřené dostal až na úplnou špici!!!!! Vyhrál V1, CAC!!!! A ještě na konci výstavy běhal s Ulsanem Gasko Prim o vítěze speciální výstavy (Ulsík je již zralé psisko a po zásluze výstavu vyhrál). KATKO A MARKU A ČIKO - MOC GRATULUJEME!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))))

A od všech zúčastněných se těšíme na fotky, které sem určitě dáme!

11.5.2008

Moc gratulujeme DENNYMU a DEXÍKOVI k sobotnímu úspěchu - složení zkoušky ZZO!!!  (ZOP mají oba "kluci" už od 20.4.2008) Moc jim to při zkouškách slušelo. A také oběma k VÝBORNÝM (Dexter Bukový háj V1 a Denny Bukový háj V2 na výstavě v Mladé Boleslavi minulý týden). "Kluci" - a hlavně Zemanovi a Vargovi - jste pašáci!!!!!!!!! :-)

7.5.2008

Tak už jsou doma všichni. Včera odjel Eddy .... Naštěstí i on se doma dobře zabydlel. A navíc už tam na něho čekal psí kamarád Robin, takže si kluci mohou spolu hrát :-)

Během včerejška přišly další fotky z nových domovů :-) Moc díky!!! EazyEdison i Ennie jsou už naprosto rozkoukaní :-D

5.5.2008

Teď jsem týden nepsala. Bylo mi líto každé chvilky, kterou bych měla sedět u počítače místo tulení se, hraní, dovádění, mazlení, přetahování se a ..... :-) se štěňátky. V tomhle věku jsou naprosto úžasná a navíc nám celý týden odcházela z domova. Ve čtvrtek si páníčci přijeli pro Ennie, Endyho a Elion. V pátek jela domů i Eazy. Takže nám tu zůstali jen dva kluci - Edison a Eddy. A Edisona si panička s pánem odvezli včera. Se všemi jsme v kontaktu. Štěňátka zvládla dobře jak leckdy dlouhou cestu domů tak i první chvilky a noci :-) Však se na ně také všechny paničky a páníčci už hodně těšili. Můžete se podívat na fotky EliškyEddiho WilliamaElion a Edisona z jejich prvních chvilek doma.

Běžím si hrát s Eddym :-)

Když u nás byla Eva Benešová s Veronikou - majitelky taťky Chestera Barte Prim - hodně fotily. A hned daly fotky na Chesíkovi stránky :-)

27.4.2008

V pátek proběhla kontrola vrhu. Přijela k nám paní poradkyně Alena Goldmannová. Pečlivě prohlédla všechna štěňátka a chválila a chválila :-) Jak kluci, tak holky jsou všichni v pořádku, rostou jak mají a jsou pěkní :-) Zápis o kontrole vrhu rádi dáme návštěvníkům k nahlédnutí.

Další novinkou je, že už u nás bydlí jenom šest štěňátek. První, kdo už odjeli do svého nového domova jsou Eliška a Eddie William. Oběma přejeme s jejich páníčky krásný a šťastný život!!! A myslím, že jak jsme je poznali, se to i u obou vyplní :-)

20.4.2008

Včera byl u nás pořádný šrumec. Přijel pan veterinář s dcerou veterinářkou (a její roční dcerkou i manželem - mají moc rádi hovawarty, tak se na "miminka" také přijeli podívat). A očkovali jsme a tetovali.... Což znamená, že každý hafík už ví, jak se právě on jmenuje (i když musím říci, že jim to je zatím docela jedno a nejkrásněji všichni přiběhnou, když na ně zavoláme "ňufi-ňufi" :-D ). Někteří reagovali na očkování stejně jako děti - trošku průjmíkem. Tak jsme uvařili do dobroty (taky stejně jako dětem) trošku rýže a u většiny to hned zabralo :-) A protože jste určitě už hrozně zvědaví, kdo je kdo, můžete se na to podívat právě tady :-)

15.4.2008

Určitě Vám připadá jako věčnost, kdy jsme se ozvali naposledy. Mezitím se toho spousta událo... Mrňousci už jsou o hooooooodně větší. Protože jim nestačila jenom bouda v předsíni, začali jsme je brát na obhlídku bytu :-) To se jim moc líbilo. Větší práce to už ale byla pro mne a tak jsem se spolu s "miminky" začala těšit na lepší počasí (tou dobou totiž zima myslela, že se vrací její čas a u nás bylo úplně bílo). V polovině minulého týdne však vykouklo sluníčko a tak začalo veliké stěhování. První vykouknutí ze dveří bylo pro všechny trochu překvapením - tady to trošku studilo do tlapiček, ale ten prostor a možnost dovádění!!! To je radosti :-) Všichni venku krásně řádí a navíc počasí je stále lepší :-) Tak si užijtefotky z posledních dnů doma  i fotky z venku  :-) Je jich dost, takže jsou většinou nepopsané....

Všechna štěňátka už znají svoje páníčky, protože už se tu byli všichni  podívat a potulit se :-)

3.4.2008

Sliby se mají plnit a proto tu jsou fotky :-)  Zachycují období od 24.3. do včerejška - a protože jich je docela dost a chtěla jsem vám udělat radost co nejdříve, tak je máme tentokrát bez popisků. Ať se vám líbí :-) + důležitá zpráva: "Už umíme jíst a moc nám ta dobrota z misek chutná!!" :-) Jen je na ně těch misek asi moc (osm) a tak většinou u některé někdo chybí a jinde se zase mačkají sourozenci dva :-)

Svoje "roční" fotky nám poslal také Dexík  s páníčky - je to krásný chlapák!!

2.4.2008

Na dnešek jsem slibovala přidání fotek, ale běhala jsem se sebou a miminkem po doktorech (naštěstí už to vypadá vše dobře). Polepším se co nejdříve, protože ta nádherná štěňátka se vám určitě líbit budou. Stále sice většinu dne prospí, ale čas divočení se jim prodlužuje a stojí to za to. Stále krásněji spolu dovádějí až ze vzájemného okusování a přelézání a poskakování usnou :-)

Jméno poslední fenečky je ELION - a vzniklo součinností našich dětiček a dětiček budoucích pánů :-)

30.3.2008

Je za námi velice pěkný víkend. Seznámili jsme se s pěti novými rodinami našich štěňátek. Bylo nám spolu dobře, povídali jsme, tulili feny a každý si mohl pohladit štěňátka. A co je moc důležité, Borůvce i Čikince se všichni líbili :-)

Také už známe téměř všechna jména. Přes víkend přibyla jména pro dva psí kluky - EDISON a EDDIE WILLIAM a už v týdnu jsme znali jméno EDDY (a zapomněli ho sem napsat..). Poslední jméno, které bude zdobit plavou princezničku, se dozvíme během zítřka :-)

Trošku jsme se díky návštěvám zdrželi s umístěním nových fotek. Budu se snažit to co nejdříve napravit (dám si závazek do středy :-) ) a nové fotky vložit - štěňátka totiž rostou jako z vody a už zase vypadají úplně jinak. Všichni už pěkně chodí a nožičky se jim rozjíždějí jen když se chtějí rozběhnout. Z boudy se kromě kníkání ozývá štěkání a vrčení (jsou to přeci velká psiska) a okusování sourozenců i maminky je stále častější. Teď už jim navíc všem vykoukly i zoubky, takže je to o to zajímavější. Andulka a Jakoubek by nejraději vůbec nechodili z boudy (a to ani do školy) a tak se dnes Jakubovi po štěněcím probuzení v jeho náručí stala drobná nehoda - tulil se a tulil a najednou měl na tričku loužičku.

22.3.2008

Přibyla nám dvě krásná jména - ENDY a ELIŠKA :-)  Všechna štěňátka rostou a rostou a rostou - dneska budu méně psát, protože tu máme spooouuustuuuu  fotek :-)

19.3.2008

Musíme se pochlubit, že už dvě štěňátka mají jména - obě jsou pro černoznakaté fenečky ENNIE a EAZY :-) Už se nám také rýsuje jedno psí jméno, ale nebudu předbíhat, dokud ho páníčkové nepotvrdí. Ještě stále jsou štěňátka, kterým jméno nikdo nevymýšlí, tak jsme zvědaví, jestli budeme letos nějaká jména dávat my (loni si všech 12 štěňátek pojmenovali páníčci).

V porodním pelíšku je mnoho nového. Všichni už mají dávno :-) přes 1000g a stále rostou a rostou. Když spinkají - což je zatím ještě často - krásně se jim všem klenou napapaná bříška :-) A když jsou vzhůru, to začíná být pěkný hukot. Většina se rozhodla, že už je nebaví plazení po bříšku a že naučí chodit nožičky. Takže přes sebe klopýtají, padají, zase se zvedají a tak dokola :-)) A také se jim rozlepují očička. Někomu jenom malá škvírečka na jednom očku, někomu obě, jinému celé jedno a druhého ani kousek - ale s každým probuzením víc a víc :-) Jsou to šikovné kuličky a máme z nich radost!! (Teď se zrovna probudil jeden bráška, zamotal si směr, odlezl od smečky a hned nám to všem začal žalovat, jak je ten svět nespravedlivý... Když jsem ho dala k ostatním, našel si protekční místečko s hlavičkou na zádech sestřičky a spokojeně zavrněl.. :-D ).

15.3.2008

Tak už je štěňátkům týden!!  Protože to jsou fešáci a krásně přibírají, chceme se o radost podělit - tabulka vah včetně času porodu + foto . Určitě si všimnete, že si nás také v týdnu našla jedna smutná událost - nejmenší mrňousek už není (jako jediná se narodila malá a malinkou i zůstala). Ještě, že z ostatních osmi štěňátek můžeme mít jen radost. Koukněte se, jak jsou krásní :-)  Fotky 

Ještě malé připomenutí pro naše budoucí majitele štěňátek - když nám dáte včas vědět, které jméno od "E" je pro Vaše štěňátko to nejkrásnější, bude ho mít zapsané ve svém PP :-) Máme tu i ňufíky, kteří zatím na svého páníčka čekají.

Přišly nám mailem pěkné fotky Dastynky - díky :-)

12.3.2008

Štěňátka krásně rostou :-) Borůvka má mlíčka dost a ňufíkům chutná. A jak při tom přebírání se mezi cecíky nádherně kňůkají :-) Už se těšíme, až z nich budou malé chlupaté divoké koule :-)

Přišly nám dnes nádherné fotky Deníska. Také má na pány veliké štěstí - chodí hodně na procházky, poctivě cvičí (ještě spolu s bráškou Dexíkem se připravují ke zkouškám), má se fajn :-) Naši milí páníčkové už nyní velikých psisek - moc děkujeme, jak se o ně staráte :-)

9.3.2008

HURRRÁÁÁÁÁ!! ŠTĚŇÁTKA JSOU NA SVĚTĚ!!!!!!   Borůvka je jako vždy skvělá maminka a pěkně o ně pečuje - a nechce se od nich vůbec hnout :-) Ňufíci se narodili včera 8.3.2008. Nejstarší v 17.38 hodin a nejmladší v 22.58 hodin. Máme z nich velikou radost :-) Jejich průměrná porodní váha je 548g - jsou to pěkní cvalíci :-). A kdo, že se nám to vlastně narodil?? 4 krásní černoznakatí kluci, 4 černoznakaté holčičky a jedna plavá princezna :-) Přejeme jim i jejich mamince Borince hodně zdraví a také, aby o ně měli zájem prima páníčci :-) Fotky :-) 

7.3.2008

Vzpomněli si na nás také páníčkové Dia, Darvíka a Dixinky a poslali nám jejich fotky. Máme z kluků a slečny radost :-)

Borinka už místo jídla jenom tak uždibuje, tak myslím, že se opět trefí do termínu a štěňátka nejpozději do neděle spatří světlo světa - dostáváme krásné maily a děkujeme, že na nás myslíte a držíte nám palce. Už se těšíme, až Vám ňufíky ukážeme :-)

4.3.2008

Borinka se už pěkně zakulatila. Když se jde na procházku, chová se jako rozumná dáma a hopsání a skákání si nechává zase až na dobu po porodu. V předsíni už má připravenou porodní bednu a moc ráda se v ní povaluje (pokud se nerozhodne spolu s Čikitkou zkusit koberec nebo se naopak zchladit na podlaze :-D). Řekla bych, že narození štěňátek už na sebe nedá moc dlouho čekat (termín porodu by měl být okolo víkendu). Tak nám držte palce, ať je maminka i se štěňátky v pořádku :-)

Dnes přišlo přání k narozeninám pro ostatní brášky a sestřičky také od Dannyho :-)

3.3.2008

K narozeninovému přání se připojila i Daisynka se svojí paničkou a poslala nám nějaké fotky z oslavy. Duxíkovi to zase sluší při cvičení.

2.3.2008

PŘEJEME VŠEM ŠTĚŇÁTKŮM "D" K JEJICH DNEŠNÍM NAROZENINÁM VŠE NEJLEPŠÍ!!! :-)

24.2.2008

Únor je ve znamení oslav :-) Svoje narozeniny měla i Borinka se všemi "B" štěňátky a Čikitka :-D  Tak VŠECHNO NEJLEPŠÍ. Přišel nám nádherný mail od páníčků Cica = Cyrolka, kteří posílají svůj pozdrav a přání k narozeninám pro všechny sourozence :-)

Borůvce už pěkně roste bříško. Tak jsme zvědaví, jací ňufíci na nás v březnu vykouknou :-) Určitě dáme vědět.

18.2.2008

Přejeme všem "C" štěňátkům VŠECHNO NEJLEPŠÍ K JEJICH DNEŠNÍM NAROZENINÁM!!! :-)    Moc Vás všechny i Vaše páníčky zdravíme :-)

4.2.2008

BORINKA BUDE MAMINKOU!!! Byli jsme s ní na ultrazvuku a malé uzlíčky jsou vidět :-) (konkrétně našla paní doktorka tři, tak jsem zvědavá, jestli se nám ještě někteří drobečci v mamince schovávali).

A proč jsem se v poslední době docela odmlčela? Hlavním důvodem bylo, že na mě skočily celodenní nevolnosti, které má i Borinka při očekávání potomků - v srpnu se nám narodí nový dvounohý člen rodiny. Takže jsme na tom obě stejně a o to víc se tulíme :-)

4.1.2008

Byli jsme za ženichem!!! Je jím CHESTER BARTE PRIM. Nádherný černoznakatý a ohromně milý pes. Borince se moc líbil a vše bylo dílem okamžiku. :-)

31.12.2007

Přejeme všem pejskařům a hlavně našim kamarádům a majitelům našich stěňátek VŠE NEJLEPŠÍ DO NOVÉHO ROKU 2008 :-)

3.12.2007

Už ohromně dlouho jsem nepsala. Mezitím stihla přijít a zase odejít "zima" :-) A hlavně jsme se se všemi štěňátky z vrhu "D" a s Calistou (Coninka) sešli v listopadu na svodu mladých. Povzbudit nás přišel i veliký fešák Bart Bukový háj se svými páníčky a Borůvka Bukový háj, která se také byla pochlubit svými štěňátky (chovatelská stanice Haf Raf). Byl to velice příjemný den. Všem děkujeme, že přijeli!!!!!! Myslím, že naše skupinka byla k nepřehlédnutí :-)

1.10.2007

Naši kamarádi z Liberce se svou fenkou Caroline z Brzáneckých vinohradů oznamují celému světu, že se Kája (Caroline) stala poprvé maminkou. Narodilo se jí 10 krásných a zdravých štěňátek. Tatínkem štěňat je Persano Gasko Prim. Tak jim přejeme hodně štěstí a dobré páníčky - manželé Těmínovi.

27.9.2007

Rozhodla jsem se zítřejší státní svátek oslavit tím, že Vás všechny pozdravím :-) Už brzy se uvidíme se štěňátky "D" na svodu mladých v Milovicích (14.10.2007). S námi také přijede Coninka (papírově Calista) se svými paničkami, která měla zlomenou nohu a dlouho se léčila, takže dříve nemohla.

Tím, že jsem dlouho nepsala, málem jsem zapomněla pogratulovat Čikouškovi  (Cyrol) k jeho výstavním úspěchům v letošní sezóně (je to krásné a vychované psisko) a hlavně se nahlas zaradovat z jeho výsledků rentgenu DKK - má také 0/0 :-) Všechna "C" štěňátka je potřeba co nejdříve rentgenovat!!! Prosíme o zaslání výsledků.

Tak brzy na shledanou v Milovicích. Těšíme se na Vás :-)

1.8.2007

Už jsem zase dlouho nepsala a spousta se toho udála. Nejnovější - dnešní - radost je, že Cesince přišel výsledek vyhodnocení DKK - má 0/0 :-) Víme, že i Čikoušek (Cyrol) byl na rentgenu a netrpělivě očekáváme výsledky. Jak jste na tom ostatní???? Dejte nám, prosím, vědět.

Proběhlo také několik výstav. Ces byla na své první a uspěla s V4, Cyrol sbírá jedno ocenění za druhým :-)

Malá "Déčková" štěňátka rostou jako z vody. Od jejich odchodu do nových domovů už jsme jich několik viděli - Darvyho (toho před týdnem a je to pěkně nohatý kluk), Dixinku, Dextera, Dinu a Denisku. (Doufám, že jsem nezapomněla nikoho napsat.) Všem se daří moc dobře - děkujeme!!!! Za Duxem to máme daleko, ale zase jsme v pravidelném kontaktu telefonickém :-)

Vlasně je téměř všechno jak má být. Prázdniny a dovolené si všichni krásně užíváme a Čikitka s Borůvkou jsou spokojené, že děti nemusí ráno do školy a jsou spolu s babičkou celý den s nimi. I vám všem přejeme pěkné léto!!! :-)

2.6.2007

Nic nového se neděje. Užíváme si krásné dny a je nám dobře :-) Také dostáváme krásné fotky rostoucích štěňátek, tak je brzy dáme na stránky :-)

10.5.2007

Teď dva víkendy (prodloužené) za sebou si "holky" užívaly - vzali jsme je s sebou na vandry (jak jinak :-) ). Byla to nádhera - měli jsme štěstí na počasí a Čikitka a Borinka se naběhaly a nadováděly tolik, že přestaly smutnět po štěňatech. Takhle se jim tam líbilo - fotky

2.5.2007

Všechna štěňátka jsou od soboty ve svých nových domovech a podle zpráv se jim tam všem líbí. Moc Vám - naši milí noví páníčkové a paničky - za to děkujeme. Víme, že Vás teď čeká kromě veliké radosti i spousta práce s výchovou malých nezbedů a budeme Vám držet palce, aby se Vám dařilo :-)

Také s potěšením gratulujeme Cyrolkovi (=Cico) k dalšímu pěknému umístění - tentokrát na Mezinárodní výstavě psů v Praze 28.4. - 29.4.2007, kde získal V2 :-)

26.4.2007

Jedenáct dní jsme nepsali a mnoho se zatím událo:

- ke dnešku už máme doma jenom 6 štěňátek. Máme velikou radost, že od nových páníčků, kteří už si ňůňátka odvezli máme zprávy a víme, že se jim i štěňátkům dobře daří - děkujeme!!! :-)

- posíláme veliké gratulace majitelům našeho štěňátka Cyrola (Čika), který byl na Mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích 22.4.2007 oceněn V1, CAJC :-)))  GRATULUJEME!!!!  a děkujeme :-)

15.4.2007

Máme za sebou moc pěkný a namáhavý víkend. V sobotu jsme měli 1. důležitou návštěvu - pana veterináře (konkrétně rovnou tři, protože děti našeho pana doktora jsou veterináři také a přijeli tatínkovi pomoci :-)). Takže nás bylo i se mnou a manželem Ivanem pět a práce nám šla dobře od ruky. Jaká práce?? No přeci očkování a tetování. Každé štěňátko má v levém oušku tetovací číslo a tak je jasné i to jak se jmenuje. Kdo je kdo zjistíte na odkazu "štěňata D" :-).  A druhá důležitá návštěva u nás byla dneska. Přijela k nám poradkyně chovu paní Krůtová a pořádně si prohlédla nejdřív všechna štěňátka najednou a pak každé jednotlivě. I když víme, že jsou naši ňufíci krásní, velice nás potěšilo její hodnocení vrhu, které nám napsala do Zápisu o kontrole vrhu: "Vrh ve výborné kondici, veselé vstřícné povahy. Doporučuji k zápisu do Plemenné knihy." :-)

O tomto víkendu jsme fotili málo, ale určitě se napravíme během týdne dokud jsou všechna štěňátka pohromadě. V pátek si již pro některé přijedou jejich páníčci, což je možné, protože jsou všichni již nyní vyzrálí :-) (měli jsme skutečně víkend plný štěstí a radosti)

12.4.2007

Dneska byl přímo nádherný den. Štěňátka si ho celý užívala venku s maminkou i babičkou :-)

Věřím, že potěší, že jsem si dala práci a portréty všech štěňátek již jsou i tady na stránkách :-) Krásné pokoukání!

10.4.2007

Včera bylo odpoledne chvíli krásné sluníčko (a koledníci už byli také pryč), tak jsme se rozhodli udělat každému štěňátku portrét. Dneska večer jsem fotky třídila do jednotlivých složek a co nejdříve je dám i sem na stránky. Zatím pro potěšení nějaké "hromadné" fotky :-)

9.4.2007

Přejeme všem nádherné Velikonoce :-)

2.4.2007

O víkendu se u nás dělo mnoho nového. To hlavní bylo veliké psí stěhování z předsíně do přístavku s výběhem na zahradu. To bylo rozkoukávání a následného nadšení :-) Nejspíš Vás potěší fotky - moc jsme nepřebírali, ať jich je co nejvíce :-) Všechna štěňátka už také znají své budoucí paničky a páníčky, kteří se na ně průběžně jezdí dívat.

Taky nám na několik dní odpadla starost s dojížděním za hladovými bříšky, protože k nám na nějaký čas na štěněcí dovolenou přijel manželův bráška.

25.3.2007

Tak tu máme další novinku!! Už umíme jíst z misek!!! Zkusili jsme to teď o víkendu poprvé a moc dobře nám to šlo :-) A jak nám chutnalo!

A ještě jedna změna se stala. Naše Daisinka (Sedmikráska) je toho času bez paničky, protože ta se jí musí ze závažných důvodů vzdát. Je to černoznakatá fenečka a čeká na někoho, kdo ji bude mít rád.

A protože nám už jsou 3 týdny a protože to panička slíbila, jsou tu nové fotky :-)

21.3.2007

Tak už mají svá jména všechna štěňátka :-) A všechna byla pojmenována svými budoucími pány (z toho máme velikou radost, protože jim jejich jmény budete říkat :-) ) Ta poslední tři jména jsou: DARVY a DIONYSUS pro pejsky a DESSY pro fenku.

20.3.2007

Přibyla nám další jména pro fenky :-) DENISA + DASTY a pro pejska :-) DANNY.  Děkujeme!! Máme radost. Zítra budeme jména posílat k zápisu do plemenné knihy, takže už nedočkavě čekáme na ta poslední tři :-)

Zvětšovali jsme domácí boudovýběh (na dvojnásobný prostor), aby se ňůňátka mohla už trošku "proběhnout" (zatím se jim tlapky neskutečně roztomile pletou). Už ale všichni váží více než 3x tolik co při porodu a tak se bouda opticky zmenšila :-)

18.3.2007

Slíbili jsme přidat nějaké nové fotky, tak tu jsou :-) Tentokrát jsou zaměřeny monotématicky - spinkání. To je totiž činnost, která jde zatím stále našim štěňátkům (kromě jídla) nejlépe :-)

Postupně přidáváme příčky v porodní bedně, protože jak se naši malí učí stavět na nožičky a získali větší přehled, mají také choutky vydávat se nekontrolovaně do světa (a na to jsou ještě vážně maličcí). Vůdce smečky Ivan s kamarádem dnes postavili príma výběh, který sice bude ještě více než týden prázdný, ale jakmile nastane správný čas a pěkné počasí a ňufíci zatouží po větším prostoru, budou moci vyběhnout do přírody.

Máme další krásné jméno pro fenečku - DAISY (neboli po překladu z angličtiny Sedmikráska :-)).

15.3.2007

Musíme se pochlubit - už se nám sešlo 5 jmen malých štěňátek, která si vybírají jejich noví páníčci - jsou to  DENNY, DEXTER, DUX, DINA a DIXIE. Jsme hodně zvědaví na ta další - příští týden budeme posílat jmenný seznam na plemenou knihu. Jakmile budeme znát další, zase je sem napíšeme :-)

14.3.2007

Veliká novina!! Už začínáme koukat :-) Zatím má každé ňůně jinak velikou škvírku mezi víčky, ale alespoň trošku už koukají na svět všichni!

Je také krásné je pozorovat jak se chovají, začínají se stavět na nožičky a občas se ožužlávají. Každý je jiný a i když hodně svádí, vybrat si štěňátko podle barvy mašličky, budeme rozhodovat, které štěně se ke komu hodí raději my podle jejich chování - někdo chcete cvičit, jiný mít klidného pejska na zápraží a nejlépe to skutečně poznáme my - tak nám, prosím, důvěřujte.

Dnes se focení chopily děti a musím říci, že většinou je dobře vidět buď kus tlapky nebo půlka ouška nebo skoro celý čumáček (nebojí se fotit zblízka). Ale abych je nepomlouvala moc. Něco určitě vybereme a v pátek se zase chystám nějaké fotky přidat (vždyť už nám budou 2 týdny!).

11.3.2007

Doma je šrumec a veselo. Přijížděli k nám o víkendu noví páníčci, aby si nás i štěňátka prohlédli a snad jsme se jim (Vám :-) ) líbili. Holky = Čikitka a Borůvka dělají pokroky, takže už jsou pohromadě nejen venku, ale i v kuchyni, což je naprostá paráda a úleva. Také jsme se snažili trošku fotit a tak pár fotek za chvíli zkusím přidat. Některá štěňátka byla krásně rozespalá a tudíž bez odmlouvání pózovala, jiná se nám snažila všemi směry prchnout a hlavně najít cecík plný mlíčka, tak jsme je raději vrátili k mamince.

8.3.2007

Tak zítra bude štěňátkům týden. Rostou jako z vody, ale je to z mlíčka :-) Je u nás živo. První dny jsme museli dávat pozor, aby se Čiki a Borinka nepotkaly, ale nyní už jsou zase obě v pohodě. Je nám jasné, že už by se měly objevit na stránkách další fotky - zkusím to nejpozději o víkendu napravit. Alespoň bude vidět, o kolik "myšičky" povyrostly :-)

2.3.2007

Dnes se Borince narodila štěňátka.

Od minulého víkendu jsme byli v pohotovosti. Borinka střídavě jedla a nejedla, v noci hrabala, občas si zakňučela a tak jsme byli neustále připravení. I když teplotu měla stále stejnou. Klesat jí začala ve čtvrtek během dne, tak bylo jasné, že už se to brzy stane :-) Takže jsem v pátek ráno zůstala doma a pozorovala Borůvku jak zrychleně dýchá - a pak začalo chlupaté nadělení. Na ultrazvuku jsme viděli 4 ranečky a tak jsme čekali přibližně 8 štěňátek (podle pravidla "krát dvě").Ale dopadlo to trochu jinak....  a štěňátek je 12.

28.2.2007

Borůvka nás pěkně napíná. Už od víkendu. V sobotu přestala jíst a tvářila se jinak, takže jsme začali být v pohotovosti. Od pondělka jí spím na dosah (udělali jsme jí doma porodní bedýnku) a ona stále nic. Navíc si včera ráno rozmyslela svůj přístup k jídlu a místo ďoubání do jídla vymetla celou misku, večer a dnes ráno také. Děti by nejraději vůbec nechodily do školy, aby u Borinky mohly hlídkovat :-) Tak nám držte palce a jakmile bude něco nového :-) my se ozveme.

18.2 2007

Vrátili jsme se z hor. Bylo nám tam všem pěkně a hlavně "holky" si užívaly, že se mohly dosyta vyválet ve sněhu. Borinka si každou chvíli chladila bříško, až jsme jí to s mojí maminkou zakazovaly (aby nenastydla štěňátka). Jsme doma a je nám dobře :-)

+ zpráva od kamarádů z chovatelské stanice Haf Raf - všechna štěňátka již mají své nové páníčky!!! Tak jim přejeme jen mnoho dobrého a hodně radosti a štěstí v nových domovech.

VŠEM ŠTĚŇÁTKŮM "C" a "B" PŘEJEME VŠE NEJLEPŠÍ K NAROZENINÁM (jsou to všechno únorátka - vodnáři :-) )

14.2.2007

Dnes jsem opět doplnila několik fotek v sekci "odchovy". Ještě trochu práce a snad si budete moci prohlédnout zase více :-)

Celý víkend a až do dneška jsme byli s dětmi, rodiči a hafany v Jizerských horách na jedné malé chaloupce. Borince i Čikitce se tam moc líbilo - a nám také!!! :-)  V pátek tam zase jedeme.  Fotky :-)

12.2.2007

Byli jsme si užít veliké řádění u Šmausů - štěňatům je již 7 týdnů a byl jich plný dům :-) Všichni jsme odjížděli řádně okousání, olízáni, vytuleni a móóóc spokojeni :-) Děkujeme!!! (ps: ještě je volná poslední plavá fenečka). Pár fotek :-)

6.2.2007

Naše těhulka začala mít chutě :-) Pozdním nechutenstvím nás překvapila o víkendu, takže máme radost, že se postupně zase začíná rozjídat. K dobré náladě jí přispěly i těhotenské granulky, které nemá "okoukané" :-) Čikitka zahlíží, jestli ji nešidíme, takže musíme po jídle ještě obě rozmazlit dobrůtkama :-)

3.1.2007

Dnes jsme byli opět na návštěvě u Šmausů a jejich smečky :-) V tuto chvíli už mají nezadané pouze plavé fenečky - jsou opravdu krásné. Pěkně jsme se se štěňátky potulili doma v teplíčku a potom se smečka rozběhla vyvenčit na zahradu. Koukali jsme jak jsou čistotní - už umí čůrat a kakat venku, případně doma na novinách :-)

27.1.2007

Pokud toužíte po štěňátku brzy a má to být plaváček, neváhejte a ozvěte se Šmausům - mají ještě nezadané 2 plavé fenky a jednoho plavého pejska. Vychovávaní jsou doma v rodině a že je socializace skvělá, mohu potvrdit (i my máme tu radost, že se můžeme s těmito štěňátky tulit). Šmausovi jsou skvělí a zodpovědní chovatelé :-)

26.1.2007

Ještě mne napadlo "nahlas" počítat, kdy se asi štěňátka narodí - očekáváme porod cca 1.března 2007 :-)

Tatínek je Kody Plavý vítr . Fotky obou se pokusím dát na stránky o víkendu (snad mi to půjde, protože na to jsem velice málo šikovná...).

25.1.2007

Borůvka je březí!!!!!!!!!!!!!  :-)

Príma byl i druhý ultrazvuk. Dělala ho naše domluvená paní doktorka (která si za námi odskočila do ordinace z mateřské dovolené - díky!!!!). Jasně rozpoznala v bříšku pár drobečků :-) Tak uvidíme, kolik jich bude. Hned nám nakázala, že nemáme Borinku moc rozmazlovat :-) Tak to budeme dělat v rozumných mezích, protože trošku toho rozmazlování si přeci každá maminka zaslouží, ne?!?

22.1.2007

Na ultrazvuku to bylo príma, ale nic jsme se nedozvěděli. Nejdříve nám paní doktorka radostně sdělila "..těch tam je!". Zaradovali jsme se, ale hned v další větě paní doktorka dodala "Pokud to nejsou střeva..". To nás zarazilo a zeptali jsme se přímo, zda Borinka březí je či není. Paní doktorka byla sice celou dobu velice milá a přívětivá, odpovědět nám ale neuměla a objednala nás "pro jistotu" na čtvrtek.

Večer jsem ještě volala do ordinace a domluvila, že ve čtvrtek udělá Borůvce ultrazvuk jiná paní doktorka (a docela se nám ulevilo).

21.1.2007

Zítra jdeme s Borinkou na ultrazvuk.... :-)

11.1.2007

O víkendu jsme byli na návštěvě u kamarádů - majitelů Borůvky Bukový hájŠtěňátka krásně povyrostla a už se učí používat všechny čtyři tlapičky (ale ten ocásek se tam ještě stále plete :-) ). Chcete-li se také pokochat pohledem na mrňousky, šup na stránky https://www.liberec.net/hafraf/

28.12.2006

Tak už jsme s Borinkou z cest doma :-) Nejdříve jsme jely za Chyrem, protože se nám líbí jeho stavba těla, vybarvenost znaků i přátelská povaha. Doufala jsem, že mu bude Borůvka vonět. Jenže sice jí několikrát olízl, ale víc než o Borku se staral o psa u sousedů a o to, kdo chodí venku za plotem. Tak jsme se s jeho paničkou (obě jsme byly promrzlé) nakonec domluvily, že pojedeme s Borůvkou dál. Naštěstí byli u Kodyho doma a námluvy mohli začít nanovo. Kody měl situaci trošku těžší, protože nebylo možné psiska pustit doma na zahradu a museli jsme na procházku, ale ukázal, že je to mladé a šikovné psisko. Takže mu za pár týdnů dáme vědět, zda se na ultrazvuku u Borinky v bříšku hýbou malá štěňátka ....

27.12.2006

Pojedeme zítra s naší Borinkou na krytí. Máme vybrané dva tatínky, kteří se nám oba moc líbí a bylo těžké vybírat, ke kterému pojedeme na námluvy dříve. Jsou to Chyr Gasko Prim a Kody Plavý vítr. Jsem zvědavá, jak se jim bude Borka líbit :-) (a oni jí....)

24.12.2006             - psáno zpětně (Ježíšek mi ještě nakukuje přes rameno :-) )

KRÁSNÉ VÁNOCE :-)

Letos jsme dostali ten nejhezčí dárek pod stromeček od Čikitčiny holčičky a Borčiny sestřičky BORŮVKY Bukový háj. V podobě 10ti malých kňourajících uzlíčků. Štěňátka jsou nádherná a jejich maminka Borůvka je spokojená a krásně vyrovnaná. Jsou to její první potomci, tatínkem je BRUCE Country Bohemia. Jakmile budu mít nějaké fotky, hned je sem na stránky dám. MOC KE ŠTĚŇÁTKŮM GRATULUJEME!!!! :-)

17.12.2006

Včera začala Borinka hárat - a vypadá to, že Čikitka na sebe nenechá moc dlouho čekat :-) Jsou holky obě roztoužené a pěkně "ufňukané". Borka stále dokola hrabe v boudě, jako by si chystala pelíšek. Tak si doma říkáme, že je asi dobře, že jsme jí začali vybírat nového ženicha. Na krytí se chystáme někdy kolem Silvestra - to bude oslava :-)

19.10.2006

Dne 15.10.2006 jsme se sešli na svodu mladých v Milovicích. Bohužel jsme s manželem a dětmi dojeli do Milovic až po předvedení našich štěňat, takže jsme se neměli možnost dívat, ale i tak máme z výsledků svodu velikou radost. Z osmi štěňátek přijela většina - Calista (nyní jí říkají Cony) má zlomenou tlapku a Conny majitelé také omluvili (je naštěstí zdravá).

Moc Vám, kteří jste přijeli děkujeme :-) Věřím, že se Vám svod líbil a setkáme se na některé výstavě.

Bukový háj

 

chovatel:

Landsmannová Věra, Ing.

Oldřichov

otec: Áron z Brdské samoty matka: Balda Bukový háj datum naroz.: 18.02.2006
jméno pohlaví číslo zápisu majitel barva výška svodový kód
Crokus pes     plavá 66 cm 5/ 3a/ D2,E4
Cedro pes     plavá 65 cm 5/ 3a,4a/
Ces fena     plavá 64 cm 5/ 3a
Cissi fena     plavá 61 cm 5/ 3a
Citadella fena     černá,znaky 64 cm 5/ 2a
Cyrol pes     černá,znaky 65 cm 5/ 2a/ D2

 

12.9.2006

Dobrý den milí chovatelé hovawartů :-), 15.10.2006 se v Milovicích u Hořic koná svod mladých. Věřím, že se nás tam sejde co nejvíce a že majitelé "C" štěňátek se jimi na svodu i pochlubí. Potrénujte se svými pejsky chůzi u levé nohy, umění ukázat zuby (- naučí Vás na cvičáku) a ideálně i schopnost chvíli stát ve "výstavním postoji". Moc se na Vás na všechny s rodinou, Borinkou a Čikitkou těšíme.

Na shledanou na svodu :-) Věra Landsmannová

5.8.2006

Už hodně dlouho jsem nepsala. Všechna štěňátka jsou dávno šťastně u svých pánů. Dnes ale mám tak vážný důvod, že jsem k počítači musela. Jedno štěňátko, 6ti měsíční krásná, zdravá a milovaná fenečka Craizzy n´Shine měla 2.8.2006 obrovskou smůlu a srazilo ji auto. Zemřela. Jsme z toho ohromě smutní - my i Creizzinčini páníčci, kteří ji moc milovali. V tuto chvíli už si shání jinou hovawartí fenku, aby stesk unesli.

Věřím, že příští dny přinesou lepší zprávy. Těším se na ně (tak mi je, prosím, milí páni a paničky štěňat z Bukového háje, volejte a pište). Vlastně jedny z tohoto týdne mám. Přišli fotky a videa Cyrolka - říkají mu doma Cico. Moc za ně děkuji!!! :-) Až bude trošku více času, pár jich na stránky přidám.

27.3.2006

Hurá - internet jde dnes zdá se dobře a tak se pouštím do nahrávání - stahování novinek z počítače na www stránky.

Pejskové (i fenky :-)) jsou zase o trošku větší - však jim také chutná. Ve zvětšeném bytě jsou již jako doma a řádně tam dovádějí. A ze sněhu už si nic žádné z nich nedělá :-)

25.3.2006

Rostou každý den jako z vody. Už je na nich vidět, jak by ráda vyběhla do světa, takže padlo rozhodnutí - Dnes uděláme venku malý výběh a štěňátka přestěhujeme i s rodnou porodní bednou do přístěnku. Díky množství sněhu byly podmínky ztížené, ale my si poradili a odměnou nám bylo radostné prozkoumávání nového domova. Takové nadšení jaké projevila psí i lidská štěňátka jsme ani nečekali - děti doma psiska každý den v pelíšku tulily a stále hůře se tam vešly :-) Takže v nových prostorách si to všichni úžasně užili - pár fotek jsme z víkendu přiložili.

Ps: Všechna štěňátka už mají to štěstí, že znají své páníčky :-)   (tedy kromě Cyrolka, kterému ale přijedou na návštěvu už v úterý)

20.3.2006

Výběh je předělán - zvětšen. Doma máme trošku překážkovou dráhu, protože, aby měla ňůňátka dostatek prostoru, musíme se uskromnit v rozběhu na pár dnů my. Všechna přivítala změnu s nadšením.

18.3.2006

Máme přes dvě kila - protože jsme dneska podruhé odčervovali bylo i kontrolní vážení. Miláčkové jsou jako z rtuti a neustále se snaží z váhy uniknout :-) Původně jsme je dnes chtěli vystěhovat z předsíně do přístěnku, ale ještě hlásí velké zimy, tak jsme se rozhodli zvětšit jim výběh doma v předsíni.

12.3.2006 v noci

Právě jsem dokončila nahrávání další fotek na stránky. Je mi záhadou, proč se téměř pokaždé vyskytne nějaká fotka, která se na internetu po kliknutí nerozbalí. Se všemi pracuji úplně stejně, najednou je nahrávám a pak ta nejhezčí nefunguje. Pokud tomu někdo z návštěvníků našich stánek rozumí, prosím, napište mi na mail co dělat lépe. Věnovala jsem teď opět spoustu času, abych na to přišla, ale nepodařilo se mi to. Díky :-) Snad se Vám budou líbit alespoň ty, které rozbalit jdou.

12.3.2006

Končí nám víkend, který byl bohatý na události. Začnu postupně od pátku - to jsme s konečnou platností uzavřeli jména našich psích miláčků. Většinu si noví majitelé vybrali sami. Jsou to fenky CALISTA, CES, CISSI, CITADELA, CONNY, CRAIZZY N´SHINE a pejsci CEDRO, CROKUS, CYROL :-)

V sobotu jsme si užívali štěňátek všichni plnými doušky a nejvíc asi Čikitka - Borůvka ji totiž včera poprvé dovolila vlézt si k ní do štěněcího pelíšku a pečovat o ňůňátka. Čiki z toho byla tak unesená a šťastná, že málem zapomněla jít večer k jídlu :-) Stále jen někoho lízala, čistila, hřála a hýčkala :-) Navíc jsme si řekli, že máme načteno i vyzkoušeno, že ukončený 3. týden života je ideální k začátku dokrmování. Zkusili jsme po kojení dát mezi štěňátka misku s troškou teplé kašičky ze štěněcích granulek a jenom jsme zírali, jak hned věděli co s tím :-) Jsou to zkrátka šikulky!! Dneska po ranním kojení jsme jim tam misky dali znovu, potěšilo je to, v poledne opět a před chvílí po večerním kojení po nás koukali, jestli ještě něco bude. Bylo. Snědí toho zatím ještě maličko - Borinka má spoustu mléka a tak je to pro ně zatím spíše pochoutka. A pro nás nádherná chvilka pozorování jejich padání do misek, přelézání se, jedení se všemi tlapkami v jídle a následného vzájemného olizování přebytků, které se jakýmsi záhadným způsobem dostaly za uši, krk či ocásek.

S fotkami jsem - ostuda - zatím moc nepokročila. Takže pro jistotu jsem zatím něco napsala a dnešní večer se budu snažit (věřím, že mě naše netová síť v tom nenechá), nějaké fotky z minulého týdne přidat.

9.3.2006

Už jsem dlouho nepsala. Od víkendu nám značně zlobí internet - prý vysílačce vadí sněžení. Sama tomu nerozumím, ale každopádně se těšíme na jaro. Štěňátka rostou jako z vody - mlíčka. Stále jsou ještě živená pouze mlékem od Borinky, která je úžasně trpělivá i teď, když už jim rostou první zoubky. A že to jsou pěkně ostré jehličky. Anička, která denně stráví u ňůňátek spoustu času, nám ráda hlásí novinky - a mě těší ji nechávat při tom, že na to přišla právě ona. Večer před spaním se naším domem ozývá nádherné poštěkávání a brumlání - ňufíci už se objevili navzájem a začínají se ojídat, olizovat a drcat do sebe. Prostě taková krásná psí školka.

Fotky jsem chtěla na stránky umístit včera, ale právě díky nestálému spojení internetu se mi to nedařilo. I dnes mi prochází jen text. Tak doufám, že o víkendu bude lépe a konečně se o nové snímky se všemi podělíme :-)

4.3.2006

Tak už všechna ňůňátka koukají!!! :-) Už od včerejška :-) Když mi rodinka odjela ráno do Liberce, měla jsem čas na tulení s nimi a soukromé vážení (u pravidelného večerního je většinou celá rodina) a vidím, že mají očička rozlepená. Některé kousek jednoho a druhé očko celé, jiné štěně obě očička, někdo malé škvírky, prostě každý jinak... ale koukali na mě všichni :-) Už se moc těším až se za námi rozběhnou ..... :-)))))

2.3.2006

Je krásný pohled na štěňátka, jak se snaží stavět na nožky. Na chvilku si zadní tlapky narovnají pod sebe, zapérují a upadnou. Občas se jim krok až dva podaří, pak ale k mamince pokračují plazením jako dřív. Z tvorečků, kteří při narození vypadali jako myšičky se postupně stávají psiska :-) Očka mají ještě zavřená - třeba některý z nich na nás mrkne zítra...

Máme další krásné jméno -druhá černoznakatá fenečka se bude jmenovat Citadela :-)

1.3.2006

Při včerejším telefonátu na plemennou knihu jsem se s paní domluvila, že žádost o tetovací čísla jim pošlu ve středu 8.3.2006. Takže máme na vymýšlení jmen ještě celý týden. Každému  budoucímu majiteli  štěňátka, který si jméno od "C" do té doby vymyslí, ho na žádanku napíšeme :-) Už máme novými páníčky vymyšlená 2 jména. Pro černoznakatou fenečku - Craizzy N´Shine a plavou fenečku Caira :-) Těšíme se na další jména.

Každý den ňůňátka při tulení okukujeme, zda už se jim rozlepují očička. Víme, že musíme být trpěliví, že je ještě čas, ale už se moc těšíme. Mrňouskové rostou tak rychle, že už jim dnes budeme po třetí vyměňovat barevné poznávací mašličky na krku za větší. Zítra nebo nejpozději v pátek máme zase domluvený foťák, takže o víkendu přidáme na stránky aktuální fotky.

27.2.2006

Trošku jsem dnes upravila menu - snad je nyní přehlednější. Dopoledne nám opět milí kamarádi Zuzka a Pepča půjčili foťák - díky!!! - takže zítra se můžete těšit na pár nových aktuálních fotek :-)

24.2.2006

Štěňátka nádherně rostou. Každý večer je vážíme - je to krásná chvilka, kdy se všichni nedočkavě sejdeme u váhy. Mrňouskové už se snaží z misky při vážení utíkat, takže se nemůžeme loudat  :-) Také jsme přidali na stránky pár nových fotek ze včerejška - 1.týden života :-)

21.2.2006

Štěňátka jsou na světě!!!!! Narodila se 18.2.2006  Borůvka je skvělá máma a porod byl moc pěkný. Před narozením prvního štěňátka byla neklidná, přecházela a pobrekávala, protože netušila, co se s ní děje, ale jakmile se narodilo (plavá fenečka), položila se v porodní bedně na bok, štěně lízala a nechala sát z cecíku :-) Celý porod proběhl v klidu a pohodě vleže - pouze jsme několikrát Borinku vzali vyvenčit, aby se pohybem porod ulehčil. Každé štěně hned čistila, lízala a měli jsme práci ubránit pár placent, aby je nesnědla. Byla při porodu krásně aktivní a při tom klidná. Mrňousky jsme postupně vždy očistili, zvážili a dali k mamince pít k cecíku.

Takže nám v pelíšku roste 9 krásných ňůňátek (tak štěňatům říkají naše děti :-))  černoznakatí: 2 fenky a 1 psík, plaví: 4 fenečky a 2 pejsci

Věříme, že se všichni dostanou do dobrých rukou. Ale teď o ně budeme pečovat my. Anince se ráno nechce do školy a když přijede, pomáhá Borůvce "s výchovou" štěňat - mazlí a tulí a hladí :-) Jakoubek je na tom lépe, ze školky vás uvolní snadno a tak dostal dovoleno se mnou několik dní doma zůstat - takže pečujeme o štěňátka spolu.

14.2.2006

Borůvka už je jako kulička, ale stále je čilá. V předsíni jsme jí připravili porodní bednu, aby měla čas se v ní zabydlet. Čikitce se v ní chce ležet také, tak dostala protekční pelíšek v kuchyni u linky :-)

31.1.2006   - večer

Hurá - Áronkova fotka je tu už také!! Přišla jsem na to :-)  Najdete ji u záznamů na štěňátka "C"

31.1.2006

Borinka se nám začíná pěkně kulatit :-) Už máme také za sebou období nechutenství, kdy stála smutně nad plnou miskou a pouze do ní koukala. Kdyby bylo po jejím, jedla by od rána do večera (však je to Čikitčina dcera a Čiki je velký jedlík od malička).

Snažila jsem se dnes dát na stránky také fotku Áronka, kterou mi poslala hodná paní Maříková, ale nedaří se mi. Budu to zkoušet zase v průběhu týdne.

16.1.2006

Tak jsme dnes byli na ultrazvuku - celá rodina včetně Aničky i Jakoubka. Děti byly obě nedočkavé a neustále se paní veterinářky na něco ptaly a ta jim trpělivě odpovídala. Mezi tím jsme společnými silami lehounce oholili (i s manželem) Borce bříško. A pak jsme je viděli!!! Malinká klubíčka - takže štěňátka budou!!! To bylo jásotu :-)

Když jsme se vrátili domů, tak Čikitka Borůvce trošku vynadala, že ona musela hlídat a Borka si s námi jezdila po výletech, ale během chvilky už obě vyňufávali v našich kapsách nějakou dobrotu :-)

3.1.2006

Dnes jsem nás objednala na psí ultrazvuk - jdeme 13.1.2006. Tak nám držte palce :-)

29.12.2005

Opět jsem se dlouho neozvala. (Tedy, když pominu, že si poslední rok píši pouze "do šuplíčku", protože mi zlobí FrontPage - snad bude brzy lépe.)

Máme další novinku. Vybrali jsme Borce tři ženichy a u jednoho jsme byli 20.12.2005 úspěšně krýt. Je jím Áron z Brdské samoty - nádherný, statný a milý pes. Tak jsme nyní napjatí, zda budou štěňátka.

14.5.2005

Dneska nám udělala radost pravá Borůvka Bukový háj - na klubové výstavě v Kroměříži se umístila ve třídě otevřené jako V1 a navíc získala CAC, KV (klubový vítěz) a č.š.IHF. Blahopřejeme jejím skvělým páníčkům (Borůvka také sbírá jednotlivé zkoušky a její DKK je také 0/0)

 

16.4.2005

Dnes byl veliký Borčin den - den "Bonitace". I když člověk ví, že je jeho psisko fajn, stejně (alespoň já) je při podobných akcích pěkně nervózní. Hodně jsem se snažila nepřenést svou nervozitu na Borůvku a asi se mi to i podařilo, protože byla skvělá po všech stránkách!! U kolíku hlídala tak akorát (k nám na zahradu bych jako zloděj nelezla) a když jsem ji měla na vodítku, nikoho by ke mně nepustila. A protože jí dělá dobře, když je hlazená a mezi lidmi, nevadilo jí ani měření a další zkoumání. Borčin bonitační kód: 5/2a,4e/G3/AA  Nádhera, což?!?!

15.5.2004

Klubová výstava hovawartů v Milovicích - naše Borůvka = Balda Bukový háj byla výborná (a jak řekl pan ing. Novák - škoda, že jsem jí to v kruhu kazila :-)). Mám velikou radost - Borka je posoužena jako fenka s odpovídající kostrou, standardní hlavou, dobře nasazenýma a nesenýma ušima, rovnou hřbetní línií, vyrovnanou povahou - Co si můžeme přát více? (když pomineme, jak moc miluje nás a Aničku s Jakoubkem, že dobře hlídá a je to fajn kamarádka?? :-))

5.5.2004

HURÁ!! Máme zdravou fenku - Borka má DKK 0/0 :-)

21.4.2004

Dnes jsme byli s Borkou na rentgenu kyčlí. Vůbec se šmudlince narkóza nelíbila - i my jsme rádi, že už to má za sebou. Teď ještě jaké nás čekají výsledky.

 

 

Píši po dlouhé odmlce. Událo se toho u nás mnoho. Od narození štěňátek "B" již není Čikitka sama - její úžasná dcerka Borůvka (v PP Balda Bukový háj) zůstala s námi. Bylo velice náročné si vybrat štěňátko, které nám a Čikitce bude další kamarádkou. Stále jsme váhali mezi dvěmi krásnými fenkami, které jsme pojmenovali Borůvka a Balda. Nakonec den před tím, než si páníčci přijeli pro 2. fenku, jsme se rozhodli, že s námi zůstane Balda (nejraději bychom si byli bývali nechali obě, ale bylo by to málo zodpovědné, protože kromě výchovy štěňátka jsme čas věnovali také našim dvěma dětem Andulce a Jakoubkovi, kterým tehdy bylo 5 a 3 roky). Naším rozhodnutím pro Baldu nastali lehké zmatky, protože všem členům naší rodiny bylo jasné, že naše fenka se bude jmenovat Borůvka, Borka, Borinka. No a majitelé skutečné Borůvky té své skvělé fence říkají úplně stejně :-)

Takže kdykoli budu od této chvíle psát o Borce - Borůvce, budu mít vždy na mysli naši kamarádku Baldu Bukový háj :-)

6.3.2003

Čas utíká jako voda. Z "myšiček" vyrostla štěňata. Koukají na svět a mají chuť ho očuchávat a nožičky už jim začínají také sloužit. Občas se sice ještě rozplácnou, ale to k učení patří. Před dvěma dny poprvé ochutnala jídlo z misky. Jednoho prťouska dlabanec dnes tak zmohl, že v misce usnul. Vážení drobečků se stává čím dál zajímavější, snaží se mi z váhy uniknout a  prozkoumat okolí. Včera jsem ale ještě zvítězila já - všichni mají kolem 2 kg. Připravili jsme také aktuální foto - označené Foto štěňata "B"2.

Milou pozornost mám i pro majitele pejsků z vrhu "A". Fišerovi nám poslali pár fotek ze svodu mladých z podzimu 2002 v Milovicích. Jsou to vážně pěkná psiska ... Fotky uvádí naše malá psovodka Anička s plyšákem.

18.2.2003

Miminka rostou jako z vody. Všichni už mají přes 800g, psi téměř 900g. Včera se nám podařilo zapůjčit digitální fotoaparát. Fotky sedmidenních štěňátek jsme pro Vás připravili pod heslo "foto štěňata B". Přejeme pěkné pokoukání! :-))))

15.2.2003

Štěňátka už jsou na světě a mají se čile k světu. Narodila se 12.2.2003 ráno. Čikitka se o ně dobře stará - už ví jak na to. Rodinka je to veliká 6 fenek (3 plavé a 3 černoznakaté) a 3 plaví pejsci. Přejeme jim všem hodně zdraví a ať jim chutná (a že jim opravdu chutná). :-)))

1. 2. 2003

Věci se pomalu dávají do pohybu. Čikitě roste bříško. Do předsíně nám, navíc k jejímu pelíšku, přibyla porodní bedna. Čiki čile asistovala při její montáži a pak se nemohla rozhodnout, kde se jí víc líbí. Přendali jsme tedy pelíšek do porodní bedny a bylo rozhodnuto. Souhlasí.

 

7. 1. 2003

Máme na rozdíl od většiny lidí ještě jeden dárek "pod stromeček". Byla jsem dnes s Čiki na ultrazvuku a štěňátka budou - viděli jich 5, tak se necháme překvapit.

 

10. 12. 2002

Udělaly jsme si s Čikitkou dlouhý výlet za nápadníkem a byly jsme obě spokojené. Ze všech současných černoznakatých plemeníků se mi nejvíce zalíbil Benji z Královské stezky. Rozjeli jsme se tedy - po domluvě s jeho páníčky - za ním. V cíli nás obě čekalo příjemné přivítání. Nyní mi už je jasné, proč je Benji tak príma - přeci "jaký pán, takový pes" a Fialovi jsou skutečně pohodoví lidé.

Nejdůležitější samozřejmě je, že v sobě našli zalíbení i naši hafani. Krytí se povedlo dvakrát a hravě. Teď se těšíme na leden na ultrazvuk

 

30. 10. 2002

Ahoj!!

Velice dlouhou dobu jsme se s Čiki neozvaly, protože se nám roznemohl počítač. Teď už začal zase naštěstí plnit svou funkci.

Novinek je spousta. Ta hlavní a nejdůležitější: většina (7!) našich "A" štěňátek se přišla ukázat na svod mladých do Milovic a moc se líbila! Posuzovalo se ve dvou kruzích. Naší posuzovatelkou byla paní Svobodová, která prokázala, že to se štěňaty umí, a že má chvílemi až svatou trpělivost.

Do kruhu jsme se těšili (a zároveň jsme byli lehce nervózní) co nám o našich krásných psech řeknou. Počasí bylo celou dobu čekání přívětivé, chvílemi i svítilo sluníčko. Pak nadešla námi očekávaná chvíle - volali chovnou stanici Bukový háj - a začalo pršet. Tedy vlastně spíš lít jako z konve. Rázem kolem kruhů téměř nikdo nebyl, jenom my jsme byli vzorně seřazeni a připraveni vykročit. Naše psiska, unavená dlouhým čekáním a teď ještě notně promoklá, toho měla dost - stejně jako jejich páníčkové a paničky (a posuzovatelé). U Akira to chvilku vypadalo, že se nenechá prohlédnout, ale díky trpělivosti paní Svobodové se ho nakonec podařilo zvládnout.

Všechna předvedená štěňátka z "A" vrhu byla posouzená jako vzhledově vyrovnaná s pevnou kostrou a pěkným pigmentem. 2 štěňata mají zdvojené P1 a jedno M3. Pro dobrý vývoj psychiky - povahy nám paní Svobodová doporučila brát štěňátka co nejvíce do společnosti - mezi lidi i psi. Temperament většiny našich štěňat je veliký a je nutné je důsledně odmala usměrňovat.

Den před svodem mladých byla i letos tradičně klubová výstava. A teď se budu hodně chlubit. Artík se zúčastnil v kategorii mladých a získal V3! Gratulujeme! Tato velká gratulace nepatří pouze Artovi - je to opravdu nádherný plavý pes - ale především Ivovi a Renatě Fišerovým, kteří se mu úžasně věnují a chodí s ním pravidelně na cvičák. Na všech psiskách se opravdu poznalo, že s nimi páníčci jsou, cvičí je a mají je rádi.

Všem vám majitelé našich štěňat děkuji, že jste přijeli a že o ta krásná zvířata tak dobře pečujete!

A co ti dva, kteří nepřijeli? Páníček Arnie není nyní bohužel úplně zdráv - byli jsme je proto s Čiki a rodinou navštívit. Arnie má nádhernou srst, hlavu po mámě = pěkně tvarovanou a temperamentu jako všichni za deset. Liší se od ostatních jenom nějakým tím kilem navíc - to ovšem slíbila shodit.

Posledním, a o tom už dlouho nevíme, je Argo. Byl se nám doma ukázat, když mu bylo 7 měsíců. Z pěkně rostlého černoznakatého kluka jsme měli radost, jen snad byl trochu moc nezvedený. Od té doby se mi nepodařilo s majiteli mluvit.